Et kreativt skoleliv medmening og muligheder

HareskovensLilleskole

fritidsordningen.jpg

Fritidsordningen

(FTO / bh.kl. - 3. kl.)

Vi har en fantastisk og helt unik grund med masser af legemuligheder. Her lærer børnene f.eks; at samarbejde, når de bygger huler sammen, forhandlingsteknik, når en kompliceret fantasileg skal aftales, konfliktløsning, når det ikke går så nemt. Børnene styrker deres motorik, når de spiller bold, sjipper, leger hest, klatrer i træerne og ruller ned af skrænterne. Vi har i FTO´en stor fokus på bevægelse og indre fordybelse, som kommer til udtryk i bl.a børneyoga og massage, hvor børnene lærer at finde ro og indre opmærksomhed. Idrætsaktiviteter er en fast del af ugeaktiviteterne, hvor også de mindre kendte sportsgrene som f.eks cricket, parkour, og MTB også bliver præsenteret på programmet. Vi vil gerne gøre børnene nysgerrige og åbne over for nye ideér og tiltag, og i forhold til det kreative område, så ønsker vi også at børnenes fantasi og skaberkraft kan udvikles ud fra spændende og inspirerende værksteder. Børnene lærer af hinanden - de små lærer af de store, og de store børn lærer af at være ansvarlige forebilleder for de mindre børn. Værkstederne er frivillige tilbud til børnene, og henvender sig til alle årgange/køn - dog er der et specielt tilbud for 3. klassen omkring MTB (cykelture i skoven), men øvrige aktiviteter er for alle.

 

Målsætning

I en tryg og positiv atmosfære lærer vi børnene at vælge og tage ansvar for, hvordan de vil tilbringe eftermiddagen i FTO´en. Vi vægter samvær, fællesskabet, kreative og kropslige udfoldelser højt. Vi stræber efter at tilgodese alle børn og er ligeldes bevidste om, at de voksne er autentiske og nærværende. 

 

Hverdagen - ugeplan efterår 2015.

Alle dage starter kl. 13 med, at børnene er ude at lege mellem kl 13 -14. Derefter åbner værkstederne op og disse er åbne frem til ca kl 16.00. Værkstederne er et frivilligt tilbud, så der er altid muligheder for at lege på skolens område - og når det er indevejr, så kan der leges i afdelingens fællesrum. Klasselokalerne er stillerum, hvor rolige lege finder sted. Vilde lege foregår udenfor eller i rytteren (salen). Der sendes jævnligt ugeplan ud til forældre på intra vedr. ugeaktiviteterne. 

Mandag : værksteder 

Tirsdag :  værksteder

Onsdag : båldag + yoga

Torsdag : skovtur for alle fra bh.kl - 3. kl

Fredag :  værksteder  (særligt forløb for 3. kl fra januar - sommer)

 

Skovdag   

Torsdag er fast skovtursdag, hvor alle børnene er med. Vi går ud til et fast sted i skoven, hvor man kan  lege, klatre i træer, snitte i pinde...eller lytte til en hyggelig fortælling omkring et bål. Det er vigtigt, at der altid er tøj, som passer til årstiden, da vi tager afsted i stort set alt slags vejr. Forvent at børnene er tilbage på skolen ca kl 14.45. Skal man have fat i personalet, så ringes der på FTO telefonen på tlf nr : 4023 3399

 

Klokkeren

Det er klokkerens opgave at servere mad for børnene og tage telefonen og sende de børn hjem, der skal gå selv. Det er klokkeren, man skal spørge, om man må telefonere.

 

Flyveren 

Det er flyveren, som besvarer FTO telefonen. Man kan også sige farvel til flyveren, når man går hjem om eftermiddagen.

 

Gå-hjem sedler

Ved skoledagens start eller i frokostpausen udfylder klasselæreren og børnene en “gå-hjem seddel.” Når børnene går hjem, siger de farvel til klokkeren/flyveren og streger sig ud på gå-hjem sedlen. Det er vigtigt at børnene lærer, at man krydser sig ud HVER DAG.

 

Åbent hus  

Et par gange om året har vi “Åbent hus”. Forældrene opfordres til at deltage ved disse arrangementer, hvor der er udover hygge også er plads til at få en snak med personalet og de andre forældre.

 

Ønsker og forventninger til jer som forældre.

At sende børnene i skole iført tøj, der passer til vejret og tøj, som kan tåle at blive snavset.
Sørge for, at der ligger et sæt rent tøj (især underbukser, bukser og strømper) i børnenes kasser. Regntøj og gummistøvler, og om vinteren sørg for : flyverdragt, hue, vanter og et par vandtætte, varme støvler. At hjælpe jeres barn til at rydde op, når det bliver hentet om eftermiddagen. Da vi har stort fokus på hygiejen, er det også vigtigt, at I forældre lærer jeres barn nogle gode rutiner i forhold til toiletbesøg/håndhygiejne. Man skal huske at krydse sig ud på gå-hjem sedlen om eftermiddagen, og sige farvel til en voksen (flyver/klokker). 

 

Mobiltelefoner og elektroniske spil.

Fredag er spilledag. Det vil sige, at kun om fredagen må børnene medbringe og benytte diverse elektroniske spil. Har de mobiltelefoner med spil, må de også spille på dem. Man kan se børnene sidde i små hyggelige grupper, hvor de følger med i hinandens spil og hjælper hinanden. Alle andre dage bliver spillene hjemme, og har børnene mobiltelefoner, så skal disse være slukkede i placeres i børnenes tasker. Spilletid foregår fra kl 14.00. I ferieperioderne, hvor FTO holder åbent er det også muligt at medbring Ipads og lign. på fredage.

 

Eftermiddagsmad 

Der serveres eftermiddagsmad + frugt hverdag mellem kl 14.00 - 15.00. Der er altid en voksen tilstede (klokkeren), som sørger for at børnene vasker hænder og opretholder en optimal hygiejne. Der serveres vand - og i vinterperioden bliver der også lavet the indimellem.

 

Telefoner

Vil børnene gerne ringe f. eks for at lave en legeaftale, aftaler de med en voksen, om de må benytte deres mobiltelefon. Har børnene ikke selv en telefon, må de gerne låne fritidsordningens, men man skal først spørge en voksen. Forældre kan – hvis det er nødvendigt – ringe til FTO’s telefon: 4023 3399

 

I øvrigt

Giv gerne børnene kælke med, når det er snevejr, og rulleskøjter og skateboards (+cykelhjelm), legetøj og hvad de ellers ønsker. Børnene må selv sørge for, at det kommer med hjem igen og chancerne er større, hvis der bliver skrevet navn på.

 

Åbningstider :

På skoledage: kl 7.00 - 9.00 / kl. 13.00 - 17.00

I skolesommerferien i 2016 er der åbent i uge 26 + 27 + 31 samt 2 første dage af uge 32  fra kl 7.00 - 17.00

Øvrige skoleferier (efterår/vinterferie, samt 3 dage op til Påsken) er der åbent i tidsrummet : kl 8.00 - 16.00.

Der er lukket i juleferien. 

Du kan kontakte det pædagogiske personale /FTO TLF på flg nr. : 4023 3399 / fra kl 13.00 - 17.00 

 

Skoleferierne (hvor FTO´en holder åbent).

FTO´en holder åbent (som beskrevet ovenfor) og er et pasningstilbud til de børn, som IKKE har mulighed for at holde fri. Personalet og børnene hygger sig med f.eks spil, tegneværksteder og fri leg - og benytter skolens naturskønne udeareal.

Madpakker medbringes hjemmefra - formiddags/eftermiddags frugt/mad serveres.

 

Klubben

(børn fra 4. - 6.klasse)

Alle skoledage holder klubben åbent til kl 16.00.

I klubben kan børnene hygge sig og og ud på eftermiddagen også få lidt eftermiddagsmad. Vi lægger vægt på, at klubben er en mulighed for børnene for at være sammen med hinanden efter en lang skoledag. Man kan være sammen på kryds og tværs af klasser, og enten være deltagende på nogle af værkstederne - eller måske bare nyde en kop the og lidt hyggesnak sammen med sine kammerater (og de voksne, som er i klubben).  Der er mulighed for at beskæftige sig med flg: spille wii, bræt spil, sy og perleværksted/kreative aktiviteter, spille boldspil osv. Der bliver løbende arrangeret MTB ture i skoven (hver mandag). Der afholdes 2 klubfester i løbet af skoleåret. Om sommeren er der sommerfest og i December arrangeres der julefrokost, hvor alle klubbørn har mulighed for at deltage. I klubben er der ikke ind og udkrydsning (som i FTO), det er derfor vigtigt at kllubbørnene KUN forlader skolen, når de går hjem om eftermiddagen.

Der er 2 voksne tilknyttet klubben.

 

Leder af FTO+KLUB, Juliet Christensen : Juliet.hls@icloud.com - mob 22551916